Acasa Membri Istoric Modele Materiale Reparatie - Modificari Tutoriale Moto Trasee Harti Stiri Moto Download Contact Forum
Cautare
Zona Membri
Retine Parola

Recuperare Parola | Cont Nou
Facebook
 
Tenere in lume
Club Tenere Spania
Club XT600 Brazilia
Club XTZ Polonia
Forum Super Tenere Franta
Forum XTZ750 Olanda
Grupul Yahoo! al posesorilor de XTZ750
Horizons Unlimited
Rallye Tenere
Super Tenere Cehia
Tenere Club Danemarca
Tenere Club Elvetia
Tenere Club Franta
Tenere Club Germania
Tenere Club Italia
Tenere Club Olanda
Tenere Club Ungaria
Tenere Legend
Tenere Ungaria
TONC Portugalia
XT Tenere Austria
XTZ Club Italia
Parteneri
Mobila NMD
Unimotors.ro - Piese si accesorii
MotoSpecs - Specificatii tehnice moto
Motorcycle Luggage & Panniers - NSEW Moto
Erori auto-moto
Comunitatea erori.ro
Manuale de reparatie
Monitorizare WEB
Forum
Inapoi la Forum-uri << Yamaha XT << buna


 
  Raspunde
Coltul Tehnic >> Yamaha XT >> buna
Inainte >     1     < Inapoi
bogdan pop
11.11.2010 03:35:02 AM
Foto: bogdan pop
Membru

Moto: yamaha xt600
Nr. Moto: fara
Localitate: Maramures
Contacteaza
Postari: 3

sunt nou pe acest forum si as avea niste intrebari am observat ca aici sunt mai multe persoane cu xt 600 si cred ca e locul potrivit pentru intrebarile mele.multumesc 

-tocmai mi-am luat un yamaha xt 600 3tb care mergea cand l-am luat ,avea probleme la mansoanele de la carburator le-am facut la strung din fier si acum nu mai are acea problema,motorul mergea bine totul era ok,pana cand mi-am dat seama ca nu merge farul si stopul"semnalizari nu are". atunci eu destept m-am gandit sa il fac sa mearga, am dat jos becul si nu avea firele si mufele de la el nici cablurile macar deci de la ghidon majoritatea firelor erau taiate si izolate.atunci eu m-am hotarat sa dau jos fiecare fir care e in plus "mare gresala" pentru ca m-am cam pierdut prin instalatie si nu am mai stiut cate unu de unde venea si unde mergea si asa am ajuns sa am doar firele care ies din motor ,cdi-ul ,ceva releu sau nu stiu sigur ce e ala de sub aparatoarea spate si inca unul tot releu sau ceva e si ama sub sa si bobina aia care duce fisa in bujie si acum am pus eu "instalatia "asa cum am crezut ca trebuia sa fie si da scanteie dar nu porneste "mentionez ca nu mai am la ea electromotorul pentru ca cel de la care am cumparat-o a vandut electromotorul la cineva inainte sa mi-o vanda mie. " dar inainte pornea din vreo 6-8 pedale  ,acum nu mai porneste si are prea mare compresie sau ce are ca am dat acum 3 zile la pedala o data tare si a dat pedala inapoi asa de tare ca mi-am luxat piciorul si acum de abia umblu dupa 3 zile tot cu comprese .

-sper sa aiba cineva rabdare sa citeasca cat am scris si sa ma ajute cumva cu niste sfaturi.multumesc,sanatate si drum uscat.

bogdan pop
12.11.2010 11:38:40 PM
Foto: bogdan pop
Membru

Moto: yamaha xt600
Nr. Moto: fara
Localitate: Maramures
Contacteaza
Postari: 3
SALUTARE ,dupa ce am lucrat toata noaptea pe el l-am pornit i-am gasit si firele de la becuri si i-am pus un buton pentru contact si unul pentru far si stop.iar acum am dat de alta buba exista un fir care era la piciorul motocicletei,acel fir care daca moto e pusa pe picior si vrei sa bagi in viteza se opreste motorul ,si acel fir nu mai stiu care e si cu ce trebuie atins ca motorul sa creada ca nu este pus cricul.daca stie cineva despre acel fir l-as ruga sa imi spuna si mie.multumesc sanatate.
Mititelu Raileanu Cristian
13.11.2010 05:11:39 AM
Foto: Mititelu Raileanu Cristian
Membru

Moto: Yamaha XTZ 850 Super Tenere
Nr. Moto: TL 13 MIC
Localitate: Tulcea
Contacteaza
Postari: 684
Firul ala ori se intrerupe, ori se pune la masa. Verifici cu motorul pornit si bagat in viteza.
bogdan pop
13.11.2010 12:28:14 PM
Foto: bogdan pop
Membru

Moto: yamaha xt600
Nr. Moto: fara
Localitate: Maramures
Contacteaza
Postari: 3

Buna seara tuturor si multumesc  pentru raspuns Cristi .                                                                                                 Am gasit firul era de culoare albastra si venea din cdi,trebuia sa fie atins cu masa ca sa poata sta in viteza fara sa se opreasca. 

Am pornit motorul si m-am plimbat cu el,si nu e ca inainte ,parca suna altcumva si parca trage mai slab ,oare se poate din cauza ca am facut eu instalatia electrica de la zero ? (precizez ca nu am electromotor si nici baterie si nici semnalizari)doar motorul far si stop. 

Se aude o batatura in motor,un mecanic mi-a zis sa verific tachetii .despre care nu stiu nimic stiti ceva despre ei?se regleaza cumva sau se schimba?au oare legatura cu uleiul? uleiul imi este pe empty.am bagat doi litri de mobil 1 - 15w40, 4t Racing . si este pe empty si am zis ca nu mai bag ulei pana nu il vad ca merge bine si e totul in regula.  

De pornit porneste tare greu,care ar putea fii cauza?

Si am nevoie de niste piese pentru xt-u meu daca are cineva sa vanda sau daca puteti sa imi spuneti unde as gasi noi sau second in stare buna v-as fii recunoscator.  

-Piesele :

-Cric "yamaha xt 600 3tb" 

-Frana spate completa "yamaha xt 600 3tb"  

-Roti de aluminiu "yamaha xt 600 3tb"  

-Cauciucuri de strada "yamaha xt 600 3tb" 

-Rezervor din plastic "yamaha xt 600 3tb"  

-Decompresor "yamaha xt 600 3tb" 

-Electromotor "yamaha xt 600 3tb" 

Oricine ar putea sa ma ajute cu o informatie sau sa vanda ceva din piesele de mai sus il rog frumos sa scrie pe forum.multumesc si sanatate tuturor.


Inainte >     1     < Inapoi


 
  Raspunde