Acasa Membri Istoric Modele Materiale Reparatie - Modificari Tutoriale Moto Trasee Harti Stiri Moto Download Contact Forum
Cautare
Zona Membri
Retine Parola

Recuperare Parola | Cont Nou
Facebook
 
Tenere in lume
Club Tenere Spania
Club XT600 Brazilia
Club XTZ Polonia
Forum Super Tenere Franta
Forum XTZ750 Olanda
Grupul Yahoo! al posesorilor de XTZ750
Horizons Unlimited
Rallye Tenere
Super Tenere Cehia
Tenere Club Danemarca
Tenere Club Elvetia
Tenere Club Franta
Tenere Club Germania
Tenere Club Italia
Tenere Club Olanda
Tenere Club Ungaria
Tenere Legend
Tenere Ungaria
TONC Portugalia
XT Tenere Austria
XTZ Club Italia
Parteneri
Mobila NMD
Unimotors.ro - Piese si accesorii
MotoSpecs - Specificatii tehnice moto
Motorcycle Luggage & Panniers - NSEW Moto
Erori auto-moto
Comunitatea erori.ro
Manuale de reparatie
Monitorizare WEB
Stiri Moto - Vizualizare stire
 Spania are grija de motociclisti, Romania? Postat de Domusciuc Bogdan la data 30.05.2008 

Spania isi arata grija fata de motociclisti dar si faptul ca stie sa se organizeze eficient. Autoritatile din Madrid si Barcelona au inceput delimitarea unor zone speciale in intersectii pentru motociclete si scutere.

Zonele creaza un spatiu sigur pentru cei pe 2 roti dupa ce s-au strecurat printre masinile stationare la semafor si au ajuns in intersectie, eliminand astfel riscul de a ramane blocati intre masini atunci cand se face verde.

Oricine a ramas blocat la semafor in spatele unui motociclist nesigur pe el sau intre 2 SUV-uri va intelege imediat avantajele acestor zone de siguranta. Interesant este faptul ca majoritatea oraselor europene recunosc faptul ca vehiculele motorizate pe doua roti sunt cele mai rapide si mai eficiente vehicule de transport in marile centre aglomerate si lucreaza activ pentru incurajarea folosirii lor. Zonele vor fi un memento adevarat al beneficiilor unui vehicul cu doua roti pentru toti soferii de autovehicule, subliniind acceptarea lor oficiala in trafic si marind perceptia asupra sigurantei lor.

Din pacate in Romania situatia este cu totul alta si asta o stim cu totii. La noi inca exista cazuri fatale datorate gropilor si marcajelor alunecoase fapte ce ne duc cu gandul doar la indiferenta autoritatilor. Nu putem decat sa speram la o astfel de initiativa aplicata in Bucuresti si in restul oraselor mari din tara unde numarul participantilor la trafic pe doua roti se dubleaza de la an la an.

Bravo Spania pentru acesta laudabila initiativa!

Imagine: 197492.30.05.2008.jpg Imagine: 10043153.30.05.2008.jpg Imagine: 55804.30.05.2008.jpg

Sursa: Motoflash