Acasa Membri Istoric Modele Materiale Reparatie - Modificari Tutoriale Moto Trasee Harti Stiri Moto Download Contact Forum
Cautare
Zona Membri
Retine Parola

Recuperare Parola | Cont Nou
Facebook
 
Tenere in lume
Club Tenere Spania
Club XT600 Brazilia
Club XTZ Polonia
Forum Super Tenere Franta
Forum XTZ750 Olanda
Grupul Yahoo! al posesorilor de XTZ750
Horizons Unlimited
Rallye Tenere
Super Tenere Cehia
Tenere Club Danemarca
Tenere Club Elvetia
Tenere Club Franta
Tenere Club Germania
Tenere Club Italia
Tenere Club Olanda
Tenere Club Ungaria
Tenere Legend
Tenere Ungaria
TONC Portugalia
XT Tenere Austria
XTZ Club Italia
Parteneri
Mobila NMD
Unimotors.ro - Piese si accesorii
MotoSpecs - Specificatii tehnice moto
Motorcycle Luggage & Panniers - NSEW Moto
Erori auto-moto
Comunitatea erori.ro
Manuale de reparatie
Monitorizare WEB
Stiri Moto - Vizualizare stire
 Alpinestars lanseaza Bionic Neck Support Postat de Domusciuc Bogdan la data 26.04.2008 

Noul Bionic Neck Support de la Alpinestars este cel mai recent produs care ofera protectie pentru gat intr-un stil asemanator castilor. Prin prevenirea compresiei gatului de la miscarea inainte-inapoi sau laterala, se evita producerea unei intinderi sau fracturi. Precum o casca, BNS (Bionic Neck Support) este proiectat sa se deformeze in caz de accident.

BNS ar trebuii sa ofere o protectie superioara fata de gulerele moi. Gulerele sunt capabile doar sa se deformeze la impact, oferind o protectie foarte mica la compresie. BNS deasemenea canalizeaza energia unui impact prin structura sa ocolind zona gatului.

KTM si BMW au fost primii care au introdus un asemenea suport pe piata, dar ne asteptam ca produsul Alpinestars sa aiba mai mult succes comercial datorita dominatiei pe piata echipamentelor pentru piloti.
Nu se stie daca BNS poate fi utilizat impreuna cu costumele de protectie normale si casti sau doar cu echipament de motocross. Daca nu este ne asteptam ca un produs similar sa fie compatibil.
BNS se aplica folosind un sistem de deschidere frontal, operat pe la spate, cea cel face nu doar usor de pus si scos dar si usor de eliberat de catre paramedici in caz de accident, in timp de casca ramane pe cap.

Structura din carbon compozit ar trebuii sa se dovedeasca atat rezistenta cat si usoara si faciliteaza dispersia greutatii de pe coloana, o alta zona sensibila. Nu se cunoaste greutatea exacta, dar BNS vine in trei marimi, fiecare ajustabila pentru o potrivire perfecta.

Salutam dezoltarea acestei noi generatii de echpamente pentru piloti. Pe langa BNS, costumul cu airbag de la Dainese, nelansat inca, incearca sa reduca cat mai mult riscul unei accidentari pentru motociclistii echipati complet. Speram sa vedem ambele sisteme disponibile pentru a fi folosite intro gama cat mai mare de aplicatii moto.

Vanzarile la BNS vor incepe la jumatatea lui august 2008.

Imagine: 7293181.26.04.2008.jpg Imagine: 722112.26.04.2008.jpg Imagine: 7849263.26.04.2008.jpg
Sursa: Motoflash