Acasa Membri Istoric Modele Materiale Reparatie - Modificari Tutoriale Moto Trasee Harti Stiri Moto Download Contact Forum
Cautare
Zona Membri
Retine Parola

Recuperare Parola | Cont Nou
Facebook
 
Tenere in lume
Club Tenere Spania
Club XT600 Brazilia
Club XTZ Polonia
Forum Super Tenere Franta
Forum XTZ750 Olanda
Grupul Yahoo! al posesorilor de XTZ750
Horizons Unlimited
Rallye Tenere
Super Tenere Cehia
Tenere Club Danemarca
Tenere Club Elvetia
Tenere Club Franta
Tenere Club Germania
Tenere Club Italia
Tenere Club Olanda
Tenere Club Ungaria
Tenere Legend
Tenere Ungaria
TONC Portugalia
XT Tenere Austria
XTZ Club Italia
Parteneri
Mobila NMD
Unimotors.ro - Piese si accesorii
MotoSpecs - Specificatii tehnice moto
Motorcycle Luggage & Panniers - NSEW Moto
Erori auto-moto
Comunitatea erori.ro
Manuale de reparatie
Monitorizare WEB
Stiri Moto - Vizualizare stire
 Romanian Extreme Adventure, cel mai lung eveniment off-road din Europa Postat de Domusciuc Bogdan la data 17.06.2009 
Imagine: 5999151944.jpg  

Pe 27 iunie, in Buzau, se va da startul oficial al celei de-a patra editii a Romanian Extreme Adventure, evenimentul off-road care da alta dimensiune timpului, datorita dificultatii traseului pregatit pentru fiecare categorie auto, moto si atv.


Saptamana de off-road va debuta cu trialul programat pe 27 iunie, incepand cu ora 14.30, la Maracineni (jud. Buzau). Spre deosebire de 2008, cand trialul a fost programat la finalul competitiei, in 2009 concurentii vor avea destul de mult de furca, fiindca de aceasta data nu vor trebui doar sa faca show, ci vor fi nevoiti sa evolueze la capacitate maxima pentru ca trialul are rolul de prolog. Practic, in functie de rezultatele de la trial va fi stabilita ordinea de start pentru prima zi in munti a Romanian Extreme Adventure. Duminica, 28 iunie, se va pleca din Buzau, caravana mutandu-se pana pe 4 iulie la 120 km de oras, in Carpatii de Curbura (Masivul Nehoiu), unde, la 1100 m altitudine, va fi stabilit bivuacul (tabara).

Concurentii celor trei categorii vor avea de parcurs, in functie de clasa la care sunt inscrisi (Extrem sau Open), minimum 50 km zilnic, la care se vor adauga si cate doua probe speciale. La fel ca la rally-raid, traseul este necunoscut, participantii urmand sa-l descopere cu fiecare metru parcurs. Din acest motiv, navigatia este foarte importanta, si daca la moto aceasta se va face prin GPS, cei de la categoria auto vor utiliza ca instrument de baza road-book-ul. Iar daca credeti ca nu este asa de greu, luati in considerare ca in 2008 doar patru concurenti de la categoria moto Extrem au reusit sa parcurga traseul complet in fiecare zi. Iar la auto, multi dintre piloti au ajuns in bivuac dupa lasarea serii.

In 2009, traseul Romanian Extreme Adventure va masura 1680 km si, pentru ca evenimentul isi doreste si sa descopere zone noi din Romania, este creionat intr-o zona complet diferita de cea de anul trecut, cand s-a evoluat in apropiere de lacul Mocearu. Printre pilotii de off-road care vor face show la trialul de pe 27 iunie se numara Gabi Nicolae, primul pilot roman care a inscris o masina in cel mai dificil rally-raid al lumii - Dakar - si unul dintre cei mai buni piloti de off-road extrem din Romania.

Categoria moto va fi deosebit de animata prin participarea pilotilor Vectra Racing - Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu si Alex Garbacea. Primul este un abonat al competitiilor extreme, fiind dublu castigator al Red Bull Romaniacs, medaliat cu argint la International Six Days Enduro si triplu castigator al Romanian Extreme Adventure. Alex Garbacea si Romeo Duicu sunt si ei abonati la terminarea in top 10 a Red Bull Romaniacs, dar si piloti care evolueza in Campionatul Mondial de Rally-Raid (Romeo Duicu este primul roman care a terminat Dakarul in configurantia America de Sud). In timp ce Marcel Butuza este cel mai bine pozitionat pilot roman in clasamentul final al unui sezon din Campionatul Mondial de Rally-Raid, locul 8 in 2007.

La clasa Open a categoriei moto, Dani Otil si Krisztian Nagy sunt doi dintre sportivii de urmarit, ambii fiind debutanti la Romanian Extreme Adventure (Dani a concurat anul trecut doar in trialul acestui eveniment), dar avand un mare potential si un scop precis: terminarea celei mai lungi saptamani de off-road extrem din Europa.
Imagine: 567102961.jpg  Imagine: 3062132962.jpg  Imagine: 7197502963.jpg